woensdag 3 februari 2016

Offshore banking, Belasting ontduiken en belastingparadijzen

Nou, ik heb gister even een research gedaan naar offshore banking (belastingparadijs etc.) en pak even samen wat ik heb gevonden over dit onderonsje tussen internationale bedrijven, banken & overheid.
Dit is vrij belangrijk ook met de komende TTIP verdragen, die helpen mee dit te gedogen, zo begint het bij mij binnen te komen maar het is een vrij grote ondergrondse wereld waar bijna elke international aan mee doet.
Het idee dat iedereen belasting moet betalen is voor de normale mens vrij normaal maar dit zou ook moeten gelden voor bedrijven waar tig miljarden als niet biljoenen omgaan want ook zij maken gebruik van de voordelen van de belasting die hier betaald word.. en nu komen we al jaren tekort en dat is iets waar de burger voor op moet draaien .. en dat terwijl er door dat bedrijven crimineel bezig zijn we dus miljarden mislopen.

"THE MONEY CLOUD"


om een beetje inzicht te krijgen zet ik eerst even wat docu's op een rij !

>>>>We are not broke!<<<<

America is in the grip of a societal economic panic. Lawmakers cry, "we're broke!" as they slash budgets, lay off schoolteachers, police, and firefighters, crumbling our country's social fabric and leaving many Americans scrambling to survive. Meanwhile, multibillion-dollar American corporations like Exxon, Google and Bank of America are making record profits. And while the deficit climbs and the cuts go deeper, these corporations - with intimate ties to our political leaders - are concealing colossal profits overseas to avoid paying U.S. income tax. WE'RE NOT BROKE is the story of how U.S. corporations have been able to hide over a trillion dollars from Uncle Sam, and how seven fed-up Americans from across the country, take their frustration to the streets?and vow to make the corporations pay their fair share.
Commentaar: er word in de meeste Amerikaanse documentaires alleen gepraat over Amerika maar "het belastingparadijs kan alleen bestaan in een globale setting!

>>>>Tax free Tour.<<<

Tegenlicht neemt u mee op een duizelingwekkende reis langs de belastingparadijzen met als gidsen internationale belastingexperts en data-nauten.
“Waar betalen multinationals belasting en hoeveel?” De vraag lijkt simpel maar wie een antwoord zoekt, komt - met stijgende verbazing - terecht in een ingewikkeld universum. Tegenlicht neemt u mee op een duizelingwekkende reis langs de belastingparadijzen met als gidsen internationale belastingexperts en data-nauten.
We ontmoeten hun bewoners en volgen de routes waarlangs mondiaal belasting ontweken wordt. Routes met suspense klinkende namen als ‘Cayman special’, ‘Killer B’, ‘double Irish’ en ‘Dutch sandwich’. Een economische thriller waarin het systeemrisico voor overheden en burgers, of die zich nu in Nederland of in Afrika bevinden, zo precies mogelijk voor u in kaart gebracht wordt. lees meer op de site!

>>>>Nederland Belastingparadijs<<<<

Linda Hakeboom, Lex Uiting, Ronald Snijders, Niels van der Laan, Jelte Sondij en Lars Gierveld onderzoeken op creatieve wijze of bepaalde zaken wel eerlijk zijn. Als er zaken aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van Rambam altijd met ongelijke munt terug.


maar belasting ontduiking is "het spel" geworden voor alle grote bedrijven en kan haast niet meer uit het financiƫle wereldbeeld gedacht worden, en als ik het allemaal goed begrijp zijn we nu zover dat de gene die het ofshorebanking spel beheerde nu ook de mensen zijn die de laatste jaren de regels hebben gecreeren voor deze trend in globale affaires .
-Er staat een nu ongeveer 30 billjoen in offshore banking systemen,.

een aantal artikelen over het fenomeen:

Rothschilds Prove that Elite Bankers Rule the World — Establish Billionaire Tax Haven INSIDE America
BELASTINGPARADIJS NEDERLAND MAAKT VELE SLACHTOFFERS
5 Emerging Offshore Banking Jurisdictions in 2016.
http://www.icoservices.com/blog-5-emerging-offshore-banking…

Richest 62 people as wealthy as half of world's population, says Oxfam

http://www.theguardian.com/business/2016/jan/18/richest-62-billionaires-wealthy-half-world-population-combined

een een interview met James S. Henry.(een onderzoekende journalist over de zaak)


>>>>en een initiatief dat op is gezet tegen <<<<

Belastingvrije winsten.
Welkom in de wereld van belastingontwijking!
Internationale geldstromen vinden opvallend vaak hun weg naar een aantal relatief kleine landen, zoals Nederland en Luxemburg. Waarom is dit? Welkom in de wereld van belastingontwijking.
Brievenbusmaatschappijen, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. En we weten dat grote bedrijven ingewikkelde constructies gebruiken om belasting te ontwijken. Deze website visualiseert hoeveel geld daarmee is gemoeid, door welke landen dit geld stroomt en wie de rekening betaalt.
Om welke landen gaat het?
Onderstaande grafiek toont de hoeveelheid directe buitenlandse investeringen (FDI- Foreign Direct Investment) in tien landen in verschillende delen van de wereld.[1] FDI zijn investeringen gedaan door een bedrijf of entiteit gevestigd in een ander land. Men zou denken dat zulke investeringen overeenkomen met de grootte van de economie van de betreffende landen. En dat de VS of China bovenaan de mondiale investeringstabellen zouden prijken. lees meer...

>>>Overheids verhoor van 3 grote bedrijven in Engeland<<<

Google
Commentaar: vorig jaar moest starbucks op de vloer komen van het kabinet hier om de mis gelopen belasting terug te betalen, dit was natuurlijk niet meer als correct maar wat bewust werd weg gelaten is het feit dat er meer dan 12.000 van dit soort contracten zijn gemaakt waarvan de meeste ook nog in overleg met de overheid !!! de overheid met zijn Neo-liberalen zitten dus in het complot.
Wij lopen hier in als vrij welvarend land een heleboel in mis maar wat word vergeten is dat we "in de wereld" zitten tegenwoordig en die grensen die op de map staan bestaan niet meer, het is dus zo dat door deze corrupte handelingen het dus net zo (als niet) nog moeilijker word gemaakt voor derde wereld landen die op de zelfde manier worden berooft van belasting waar het volk en de regering recht op heeft.
Dit is een schande, en de mensen (accountants , Advocaten , bankiers en bedrijvenhouders) moet hiervoor verantwoordelijk worden gesteld.. en niet een per jaar of keer .. maar allemaal globaal en zorgen dat er regels worden gemaakt dat dit niet meer kan gebeuren !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten